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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  08/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SCHIAVONE, T.; RAMOS, G. L. DE P. A.; HORA, I. M. DE C. DA; FREITAS, M. Q. DE; WALTER, E. H. M.
Afiliação:  TATIANA SCHIAVONE, IFRJ; GUSTAVO LUIS DE PAIVA ANCIENS RAMOS, IFRJ; UFF; IRACEMA MARIA DE CARVALHO DA HORA, IFRJ; MONICA QUEIROZ DE FREITAS, UFF; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA.
Título:  Design thinking and egg processing units: a different proposal for a checklist for facilities and equipment maintenance self-control program.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, v. 43, e96022, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Eggs quickly lose their quality if they are not in adequate conditions during handling, and adequate control of the entire production chain is essential, considering that the introduction of contaminants can occur at any stage of production. The Self-Control Programs (PACs) aims to guarantee the hygienic-sanitary quality of products and the steps of the program include the description, implementation, monitoring, and verification, being considered fundamental in the quality management in companies that produce food of animal origin in Brazil. The checklist for maintenance of facilities and equipment proposed in this study was developed by a multidisciplinary team covering egg processing units with a production of up to 3,600 units/ day. The design thinking methodology was used in this context to facilitate the search for better ideas through discussions that could develop creative thoughts in an empathic and user-centered way. The proposed list collaborated as a quality measurement nstrument with simple language and applicable to the small producer. It reinforced the need to meet the prerequisites for the proper functioning of the PAC, serving as a stimulus for the search for knowledge of the quality culture, through the constant observation of the paradigm required by regulatory agencies.
Palavras-Chave:  Brazilian legislation; Quality management; Self-Control Program.
Thesaurus Nal:  Food technology; Good manufacturing practices.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160360/1/ARTIGO-TATIANA-SCHIAVONE.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15638 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  29/12/2016
Data da última atualização:  21/02/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TRICHEZ, D.; PORTO, B. N.; PACHECO, T. F.; GONCALVES, S. B.; FORMIGHIERI, E. F.; ALMEIDA, J. R. M. de.
Afiliação:  DEBORA TRICHEZ; BRENDA NEVES PORTO; THALYTA FRAGA PACHECO, CNPAE; SILVIA BELEM GONCALVES, CNPAE; EDUARDO FERNANDES FORMIGHIERI, CNPAE; JOAO RICARDO MOREIRA DE ALMEIDA, CNPAE.
Título:  Physiological and genetic characterization of new Brazilian yeasts for fuels and chemicals production from renewable resources.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: SYMPOSIUM ON THE CHEMISTRY, BIOLOGY AND APPLICATION OF LYTIC POLYSACCHARIDE MONOOXYGENASES, 2016, Copenhagen, Denmark. [Proceedings ...]. Hellerup: Novo Nordisk Fonden, 2016.
Páginas:  Não paginado.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo nº S10B-1 (P-200).
Palavras-Chave:  Biorefinery; Comparative genomics; Spathaspora sp; Xylose fermentation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE3058 - 1UPCRA - DD
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